Η περιεκτικότητα της κορινθιακής Σταφίδας σε κάλιο είναι 0,7 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια σταφίδας, ένα από τα υψηλότερα περιεχόμενα που παρατηρείται σε τρόφιμα.
Για παράδειγμα, η κατεξοχήν εισαγόμενη μπανάνα που θεωρείται ένα φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, περιέχει μόνο τη μισή ποσότητα (0,35 γραμμάρια καλίου/100 γραμμάρια μπανάνας) σε σχέση με την κορινθιακή Σταφίδα!
Ο ρόλος του καλίου είναι να ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, δρώντας ανταγωνιστικά προς το νάτριο που βρίσκεται κρυμμένο σε αλμυρά – και όχι μόνο – τρόφιμα.