Από τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Άννα Καραγκούνη
Κατάλληλη για όσους νηστεύουν ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη!
Συνοδεύεται υπέροχα με πετιμέζι ή μέλι!
ΥΛΙΚΑ
1 αχλάδι
2 κ. σ. μαύρη σταφίδα
1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ. γλ. baking powder
1 φλ νερό
2 κ. γλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε το αχλάδι σε μικρά κομμάτια. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι.
Διατροφική αξία ανά τηγανίτα:
Ενέργεια: 120 kcal
Υδατάνθρακες: 24g
Εκ των οποίων σάκχαρα: 6g
Φυτικές ίνες: 1,5g
Πρωτεΐνη: 2,4g
Λίπος: 1,8g εκ του οποίου κορεσμένα:0,2g
Από τις βιταμίνες σε μεγάλη περιεκτικότητα είναι:
Φυλλικό οξύ: 7,5μg, βιτ.Α: 1,9 μg, βιτ. C:1,2mg
Από τα μέταλλα σε μεγάλη περιεκτικότητα είναι:
Κάλιο: 84mg, Νάτριο:68 mg, Ασβέστιο:21mg, Μαγνήσιο:8,3mg
Tip: Για την παρασκευή τους χρησιμοποιούμε πάντα αντικολλητικό τηγάνι για την αποφυγή χρήσης λιπαρής ύλης!
Reblogged στις Nutritious και σχολίασε
Για να κλείσει γλυκά η νηστεία…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!