Η Ελληνική, μαύρη (κορινθιακή) σταφίδα σε σύγκριση με τη (σχεδόν αποκλειστικά εισαγόμενη, κυρίως από την Τουρκία) σουλτανίνα σταφίδα, υπερτερεί σε 19 από τα 26 διατροφικά, αναλυτικά στοιχεία!!!
Επιπλέον στην κορινθιακή σταφίδα, ΔΕΝ χρησιμοποιείται κάποιο συντηρητικό είτε θειώδες οξύ, το οποίο χρησιμεύει για το «ξάνθημα» της σουλτανίνας και δρα παράλληλα ως συντηρητικό της!
Βέβαια μπορεί και η σουλτανίνα να αποτελεί ένα καλό προϊόν για τη διατροφή μας, αλλά απέχει σημαντικά από τη διατροφικά κορυφαία, καλλιεργούμενη σχεδόν αποκλειστικά στην Ελλάδα, μαύρη κορινθιακή σταφίδα…