17 Μαΐου: παγκόσμια ημέρα κατά της υπέρτασης

Υπέρταση, κορινθιακή σταφίδα και κάλιο:

Ο ρόλος του καλίου είναι να ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση δρώντας ανταγωνιστικά προς το νάτριο που βρίσκεται κρυμμένο σε αλμυρά και όχι μόνο, τρόφιμα.

0

Η περιεκτικότητα της κορινθιακής σταφίδας σε κάλιο είναι 0,7 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια κορινθιακής σταφίδας, ένα από τα υψηλότερα περιεχόμενα που παρατηρείται σε τρόφιμα.

Για παράδειγμα η ως επί το πλείστον εισαγόμενη μπανάνα, που θεωρείται ένα φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, περιέχει μόνο τη μισή ποσότητα (0,35 γραμμάρια καλίου/100 γραμμάρια μπανάνας) σε σχέση με την κορινθιακή σταφίδα!

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και με βάση στις κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, δίνοντας στους εθελοντές μόλις 36 γραμμάρια κορινθιακής σταφίδας την ημέρα, παρατηρήθηκε ότι υπάρχει σημαντική μείωση στη διαστολική αρτηριακή πίεση της τάξεως των 5,5 χιλιοστών της στήλης υδραργύρου (mm Hg), μείωση που είναι καλύτερη και από εκείνη που επιτυγχάνεται με πολλά φάρμακα! [Διαβάστε κι εδώ: Ελληνική και πολύτιμη]

Αυτές οι σύγχρονες κλινικές μελέτες είναι δημοσιευμένες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s