Ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στην καθημερινή διατροφή…(Β’ Μέρος)

Οι κάτοικοι κάθε περιοχής στην οποία παράγεται η κορινθιακή σταφίδα (και φυσικά όχι μόνο οι κάτοικοι αυτών των περιοχών!), οφείλουν να γίνουν λήπτες της σημαντικής διατροφικής αξίας του προϊόντος, βάζοντάς την καθημερινά και μόνιμα στην κουζίνα τους κι επιπλέον να την ανά-ζητάνε κατά την επίσκεψη τους ως ευαισθητοποιημένοι καταναλωτές – πολίτες, σε supermarkets, εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, ξενοδοχεία κλπ.

Καθημερινή κατανάλωση κορινθιακής Σταφίδας...(Μέρος 2ο)
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν και μόνον αν, οι κάτοικοι των σταφιδοπαραγωγών περιοχών κατανάλωναν καθημερινά την ελάχιστη (αποδεδειγμένα από τις κλινικές μελέτες) ποσότητα σταφίδας προς βελτίωση της υγείας η οποία είναι περίπου 50 γραμμάρια, τότε η μισή εγχώρια παραγωγή του προϊόντος δε θα «κατάφερνε» να περάσει τη διώρυγα της Κορίνθου για να εξαχθεί !!!

Σχολιάστε