Ρύζι με γλυκόξινα καλαμαράκια

Nutritious

20190312_153152.jpg

Υλικά
2 φλ. κόκκινο και μαύρο ρύζι
10 μικρά καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες καλαμαράκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό και ξύσμα λεμονιού
1-2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι για να μην κολλήσει. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Διατροφική ανάλυση:  Το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την περίοδο της νηστείαςκαθώς προφέρει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, σίδηρο, βιταμίνες Β2, Β3 και Β12, σελήνιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και ω3 λιπαρά οξέα.
Συνδυάστε το με εποχική πράσινη σαλάτα για την καλύτερη απορρόφηση των παραπάνω συστατικών!
Καλή επιτυχία!

Δείτε την αρχική δημοσίευση

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s