Μαύρη κορινθιακή σταφίδα: Η ξεχασμένη ελληνική υπερτροφή έρχεται πάλι στο προσκήνιο!

Από τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο  Άννα-Βιολέτα Καραγκούνη

σταφιδα.jpg

Φωτογραφία της Anna Violeta Karagouni

Αυτή η περίοδος για τους περισσότερους είναι η τελευταία ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους, ενώ για τους καλλιεργητές σταφίδας έχει αρχίσει  η συγκομιδή και η αποξήρανση της σταφίδας, ώστε να παραχθεί το γνωστό ελληνικό προϊόν ή μαύρος χρυσός, όπως χαρακτηρίζεται διατροφικά.

Σε ποιες περιοχές καλλιεργείται;

Πολλοί πιστεύουν από το όνομά της, ‘κορινθιακή μαύρη σταφίδα’, ότι τοποθετείται γεωγραφικά, αποκλειστικά στην περιοχή της Κορινθίας.  Στην πραγματικότητα όμως, η καλλιέργεια της εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου  (Κορινθία,  Αιγιαλεία, Ηλεία και Μεσσηνία) καθώς και στα νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά).

Ιδιαίτερα η σταφίδα που καλλιεργείται στην περιοχή της Αιγιαλείας και της Ζακύνθου  έχει χαρακτηριστεί προϊόν ΠΟΠ  εξαιτίας της άριστης ποιότητας της.

Γιατί πρέπει να καταναλώνεται;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ: thehealthlab.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s