Η συνταγή για τις Μπάρες βρώμης με σταφίδα, αμύγδαλο και κανέλα

18952948_10209370951334012_4110681989241077204_n

Μας το ζητήσατε και η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος  Άννα-Βιολέτα Καραγκούνη μας δίνει πέρα από τη συνταγή και τη διατροφική ανάλυση των μπαρών!

ΥΛΙΚΑ

1 φλ βρώμη
6 κ. σούπας τριμμένο αμύγδαλο
4 κ. σούπας μαύρη σταφίδα
1-2 κ. γλυκού κανέλα
3 κ. γλυκού ελαιόλαδο

ΣΙΡΟΠΙ
1 φλ νερό
4 κ. σούπας μέλι
2κ. σούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε τα στέρεα υλικά σ’ ένα μπολ, ενώ παράλληλα τρίβουμε το αμύγδαλο στο multi.
    • Σ’ ένα μπρίκι βάζουμε το νερό, το μέλι, την ζάχαρη και το λάδι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και το ρίχνουμε στα στέρεα υλικά.
    • Τοποθετούμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψί, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
    • Ψήνουμε στους 180˚C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην βάλετε το ταψί στην ψηλή θέση του φούρνου για να μην καούν!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά τεμάχιο 30γρ)

Ενέργεια 141 kcal
Υδατάνθρακες 24g
Εκ των oποίων σάκχαρα 10g
Φυτικές ίνες 3g
Πρωτεΐνες 4g
Λίπη 5g
Εκ των οποίων
Μονοακόρεστα 2,5g
Πολυακόρεστα 1,3g
Κορεσμένα 0,3g
Τρανς –
Χοληστερόλη –
Βιταμίνες (σε μεγάλη περιεκτικότητα)
Βιταμίνη Α 216μg
Βιταμίνη Ε 1,1mg
Νιασίνη 3mg
Φυλικό οξύ 1,5μg
Ιχνοστοιχεία (σε μεγάλη περιεκτικότητα)
Κάλιο 136mg
Ασβέστιο 85mg
Μαγνήσιο 21mg

Καλή επιτυχία!

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Η συνταγή για τις Μπάρες βρώμης με σταφίδα, αμύγδαλο και κανέλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s