Εύκολα, αφράτα σταφιδόψωμα

Food Junkie not junk food

Νομίζω πως το σταφιδόψωμο είναι συνυφασμένο με μια Ελλάδα άλλων εποχών. Θυμάμαι να το λατρεύω ως παιδί και σίγουρα οι παλαιότερες γενιές το έχουν αγαπήσει εξίσου. Σπάνια συναντάς κάποιον που να μην το τρώει, ακόμα κι αν δεν αγαπάει πολύ τις σταφίδες, όπως εγώ. Γενικά νομίζω πως τα τσουρεκοειδή κάθε είδους είναι ακαταμάχητα! Γι’αυτό και έφτασε η ώρα να φτιάξετε στο σπίτι αφράτα, λαχταριστά σταφιδόψωμα, που ουδεμία σχέση δεν έχουν με αυτά του εμπορίου.

Η ανάγκη να φτιάξω σταφιδόψωμο προέκυψε από μια ποσότητα σταφίδας που βρέθηκe στα χέρια μου και δεν είχα τι να την κάνω. Βασικά ήταν μιξ από δύο ειδών σταφίδες και ξερά cranberries, τρία πράγματα που μόνα τους δεν τα τρώω ποτέ. Γενικά οι σταφίδες (ειδικά οι μαύρες) είναι ένα πολύ θρεπτικό συστατικό με υψηλά ποσοστά σιδήρου, καλίου και μαγνησίου, αλλά και πολυφαινολών. Και παρόλο που όλα αυτά τα ανακαλύψαμε σχετικά πρόσφατα, οι γιαγιάδες μας ήξεραν καλά…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 318 επιπλέον λέξεις

Advertisements

One thought on “Εύκολα, αφράτα σταφιδόψωμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s