Περιοχές καλλιέργειας μαύρης κορινθιακής σταφίδας

1502773_10201931143093380_1535196779_o

… η ενίσχυση της κατανάλωσης της κορινθιακής σταφίδας πρέπει να ξεκινήσει από τους τόπους παραγωγής της κι ας λένε κάποιοι ότι έχουμε χορτάσει από σταφίδα επειδή την καλλιεργούμε χρόνια τώρα!

Εμείς οι κάτοικοι των σταφιδοπαραγωγικών περιοχών που γνωρίζουμε καλά το προϊόν, πρέπει πρώτοι να εντάξουμε τη μαύρη σταφίδα στην καθημερινή μας διατροφή δίνοντας το καλό παράδειγμα και το ερέθισμα σε αυτούς που είτε δεν τη γνωρίζουν, είτε ακόμα χειρότερα την μπερδεύουν με άλλα υποδεέστερα αλλά και εισαγόμενα είδη σταφίδας και συναφών προϊόντων. Πρέπει να ενισχυθεί ξανά από την αρχή ο “μύθος” της κορινθιακής σταφίδας, μέσω της στήριξής της από τα νέα ευρήματα που η έρευνα αποδεικνύει για τις μοναδικές της διατροφικές ιδιότητες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει δίχως να ξεκινήσει από κάτω. Όλες οι σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ για τα παραδοσιακά προϊόντα προϋποθέτουν τοπική αναγνωσιμότητα και στήριξη. Ο κόσμος πρέπει να μάθει να τρώει κορινθιακή σταφίδα κι ας γίνει η αρχή από τους τόπους παραγωγής της!

Απόσπασμα από άρθρο που είδαμε εδώ: ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ εν Αιγίω

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s