Αντικαρκινική δράση κορινθιακής σταφίδας

Οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν μεγάλη βαρύτητα στη διατροφή τους. Ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, με τις γνώστες ρύσεις του, «Η τροφή σου ας γίνει το φάρμακό σου και το φάρμακό σου ας γίνει η τροφή σου” και «Η πρόληψη και η πρόνοια είναι σημαντικότερες της θεραπείας», έδειξε την αξία της διατροφής στην υγεία μας.
αρχείο λήψης1

Στη σημερινή εποχή, η κακή διατροφή οδηγεί σε εμφάνιση μορφών καρκίνων όπως κακοήθειες του στομάχου και του παχέος εντέρου, που είναι η 4η αιτία θανάτου παγκοσμίως, οφειλόμενη σε μορφή καρκίνου.
Από κλινικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι τα συστατικά που περιέχει η κορινθιακή σταφίδα, εμφανίζουν χημειοπροληπτική και αντικαρκινική δράση στο παχύ έντερο και σε κύτταρα στομάχου, με την απόπτωση των καρκινικών κυττάρων.
Πιο συγκεκριμένα, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει η μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα μπορούν να μειώνουν τον κίνδυνο για κακοήθειες του στομάχου και του παχέος εντέρου. Έτσι, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, τα αντιοξειδωτικά της Κορινθιακής Σταφίδας μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού μας συστήματος.

Advertisements

One thought on “Αντικαρκινική δράση κορινθιακής σταφίδας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s