Αν ο όρος superfoods μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα τρόφιμο, τότε αυτό θα μπορούσαν να είναι οι σταφίδες!

papalazarou-anastasios Γράφει: Παπαλαζάρου Αναστάσιος Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, PhD  


Ιδιαίτερα η μαύρη κορινθιακή σταφίδα έχει υψηλό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο,  περιέχοντας κυρίως βανιλλικο οξύ, κερκετίνη, γαλλικό οξύ και ρεσβερατρόλη. Τα αντιοξειδωτικά αυτά προστατεύουν την LDL χοληστερόλη από την οξείδωση, ελαττώνουν τη χοληστερόλη που εναποτίθεται στους ιστούς, μειώνουν την αθηρωματική πλάκα στα αγγεία περιορίζοντας έτσι και τον κίνδυνο καρδιοπαθειών. Παράλληλα, αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, δρώντας ταυτόχρονα ως πρεβιοτικά, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου. Σε πρόσφατη έρευνα του Χαροκοπειου Πανεπιστήμιου βρέθηκε ότι αυξάνεται ο κορεσμός με την κατανάλωσή τους, συνεισφέροντας έτσι στον καλύτερο έλεγχο βάρους, ενώ παράλληλα μειώθηκε η αρτηριακή διαστολική πίεση. Τέλος, η σταφίδα διαθέτει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση.
  Πηγή: http://www.iatronet.gr/diatrofi/swsti-diatrofi/article/29090/5-trofima-poy-den-prepei-na-leipoyn-apo-ti-diatrofi-mas.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s