O αγρότης-παραγωγός της κορινθιακής σταφίδας πρέπει να πιστέψει στην αξία που χαρακτηρίζει το προϊόν του που με τόσο μόχθο και μεράκι καλλιεργεί παρόλο τις αντιξοότητες, εντάσσοντάς το – αν δεν το έχει κάνει ήδη – στη δική του καθημερινή διατροφή και της οικογένειάς του.
Αν δε στηρίξουμε, διαφημίσουμε και εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο την κορινθιακή σταφίδα όλοι οι παραγωγοί της που τη γνωρίζουμε τόσο καλά, πώς περιμένουμε να τη δοκιμάσει κάποιος που δεν την έχει ξαναδεί και ίσως την μπερδεύει με άλλα κατώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας ανταγωνιστικά προϊόντα;