Οι κάτοικοι κάθε περιοχής στην οποία παράγεται η κορινθιακή σταφίδα (και φυσικά όχι μόνο σ’ αυτές τις περιοχές), οφείλουν να γίνουν λήπτες της σημαντικής διατροφικής αξίας του προϊόντος, βάζοντάς την καθημερινά και μόνιμα στην κουζίνα τους και να την ανά-ζητάνε κατά την επίσκεψη τους ως ευαισθητοποιημένοι καταναλωτές – πολίτες, σε supermarkets, εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, ξενοδοχεία κλπ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν και μόνον αν, οι κάτοικοι των σταφιδοπαραγωγών περιοχών κατανάλωναν καθημερινά την ελάχιστη (αποδεδειγμένα από τις κλινικές μελέτες) ποσότητα σταφίδας προς βελτίωση της υγείας η οποία είναι περίπου 50 γραμμάρια, τότε η μισή εγχώρια παραγωγή του προϊόντος δε θα «κατάφερνε» να περάσει τη διώρυγα της Κορίνθου για να εξαχθεί !!!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ………..ΑΛΛΑ ΚΑΙΕΣΤΙΑΤΟΡΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΜΕ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΩΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ……..ΚΑΙ ΕΥΡΕΝΩΝΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΙΑΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας! Προσπαθήστε να μεταδίδετε το μήνυμα για την αξία της κορινθιακής σταφίδας και σε άλλους παραγωγούς, εστιάτορες αλλά και σε απλούς καταναλωτές-πολίτες!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!