Κορινθιακή σταφίδα και Πατρινό καρναβάλι

Η δημιουργία του Πατρινού καρναβαλιού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό αφενός στον πλούτο από τις εξαγωγές της σταφίδας (η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα ήταν το κυριότερο εξαγώγιμο προϊόν μεταξύ 1830-1900) και αφετέρου στις επιρροές από μεγάλα καρναβάλια της δυτικής Ευρώπης, όσων ασχολούνταν με το εμπόριο της μαύρης σταφίδας (Έλληνες έμποροι, ελληνικός πληθυσμός των παροικιών και Άγγλοι, Γερμανοί κ.α. ως αντιπρόσωποι ή επιχειρηματίες των εξαγωγών).

Σήμερα, το κατεξοχήν ποτό του καρναβαλιού η περίφημη Μαυροδάφνη, παράγεται και από σταφύλια ποικιλίας Κορινθιακής σταφίδας, στην οποία οφείλει τη γλυκιά του γεύση!

IMGP9494

SDC19996copy

SDC19991copy

Πηγή: http://photorama.ning.com/forum/topics/patrino-karnavali?page=8&commentId=2578499%3AComment%3A657959&x=1#2578499Comment657959

Advertisements

One thought on “Κορινθιακή σταφίδα και Πατρινό καρναβάλι

  1. Παράθεμα: «Αν πραγματικά το θελήσουμε, μπορούμε να βρούμε πολλούς λόγους για να συνδέσουμε τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα με την καθημερινότητά μας και

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s