κορινθιακή Σταφίδα και διατροφικές συμβουλές

Η κορινθιακή σταφίδα είναι ένα αποξηραμένο φρούτο (και όχι ξηρός καρπός κατά πολλούς), διαθέσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εύκολα διαχειρίσιμο αφού δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση και ιδιαιτέρως θρεπτικό και υγιεινό για παιδιά και μεγάλους!

Δυο χούφτες σταφίδα (περίπου 36 γραμμάρια), μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα υγιεινό σνακ, που υποκαθιστά δύο τουλάχιστον από τα ισοδύναμα φρούτων, τα οποία πρέπει να καταναλίσκονται καθημερινά από όλους μας. Τρώγοντας την ιδιαιτέρως στο πρωινό γεύμα, μπορεί να σας «κρατήσει» έως το μεσημέρι!

Η κορινθιακή σταφίδα περιέχει ευεργετικά φυτοχημικά συστατικά, τα οποία της προσδίδουν αντιοξειδωτικές και αντιαλλεργικές ιδιότητες. Ιδιαιτέρως την άνοιξη που οι αλλεργίες είναι σε έξαρση λόγω της εποχής, μια χούφτα σταφίδα την ημέρα θα μπορούσε να μετριάσει, αν όχι να απαλλάξει από τα συμπτώματα των αλλεργιών (καταρροή, μπούκωμα, φτέρνισμα κ.α.) και να δράσει προληπτικά κατά πιθανών κρυολογημάτων και ιώσεων, δημιουργώντας ασπίδα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, το ψήσιμο και η επεξεργασία της κορινθιακής σταφίδας για την παρασκευή φαγητών, γλυκών και άλλων εδεσμάτων, δε φαίνεται να στερεί τίποτα από την αντιοξειδωτική της δράση, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχει φανεί ότι αυξάνεται!

stafida-300x225

stafida-paidia

stafida-proino

Σχολιάστε