Περιοχές παραγωγής της κορινθιακής Σταφίδας

O χαρακτηρισμός της μαύρης σταφίδας ως κορινθιακής, δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον τόπο παραγωγής της αλλά στην ποικιλία της που ονομάζεται «κορινθιακή», όνομα το οποίο το πήρε από τα λιμάνια των πρώτων εξαγωγών της που βρίσκονται στον Κορινθιακό κόλπο.

Η κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα εκτός από την Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, παράγεται επίσης στην Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά!

1502773_10201931143093380_1535196779_o
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s